ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΦΙΛΆΝΘΡΩΠΙΚΗΣ
ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ 2013
Βλ. σχετικά


TΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ


ANAΡΤΗΣΗ 9/12/2012
ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ ΑΓΑΠΗΣ

Κάθε Κυριακή καί ώρες 10.30 π.μ. έως 12.00 μ.μ. στον χώρο που στεγάζεται η Ιματιοθήκη του Ναού μας λαμβάνουμε και δίδουμε ρουχισμό σε οποιονδήποτε θελήσει

 
ANAΡΤΗΣΗ 3/12/2012
 

 ANAΡΤΗΣΗ 16/11/2012

Απο την αποστολή ρούχων και τροφίμων στην Ιεραποστολή.
Συγκεκριμένα στην περιοχή της Γκάνας, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άκκρας κ.Γεωργίου, Υπερτίμου και Εξάρχου Δυτικής Αφρικής.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ 6/4/2012

Η Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου δέχθηκε, προ ολίγων ημερών, την προσφορά αγάπης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, η οποία περιλαμβάνει πέντε τόνους τροφίμων, είδη ρουχισμού, φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό.
Τα τρόφιμα ως και ο ρουχισμός  ήδη  διανέμονται σε εμπερίστατες οικογένειες και μεμονωμένα άτομα της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι χρήζουν άμεσης ανάγκης και στήριξης.
Τρόφιμα επίσης διοχετεύονται στα συσσίτια της Μητροπόλεως, τα οποία ετοιμάζονται και διανέμονται μέσω του Αννουσάκειου Ιδρύματος – Θεραπευτηρίου της Μητροπόλεως.
Ο αριθμός των μερίδων φαγητού που διανέμεται αγγίζει τις 1500 μερίδες σε εβδομαδιαία βάση. Το φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των εκατό (100) τροφίμων που φιλοξενούνται στο Αννουσάκειο Ίδρυμα.
Στήριξη στο κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου παρέχεται και από την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας, καθώς ευρίσκεται καθ΄ οδόν αποστολή με τρόφιμα, είδη ρουχισμού και φάρμακα, από τις Ενορίες Αγ. Αποστόλου Ανδρέου Dusseldorf  και Αγ. Δημητρίου Troisdorf της Ι. Μητροπόλεως Γερμανίας.
Η Ενορία επίσης Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγ. Στεφάνου της Ι.Μ. Κηφισίας στηρίζει, με αποστολές της, την προσπάθεια ανακούφισης και ενίσχυσης εμπεριστάτων και κοινωνικά αδύναμων συνανθρώπων της περιοχής μας, ανάγκες ολοένα αυξανόμενες και πολλαπλασιαζόμενες καθημερινά.
Όπως δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος το περίσσευμα της αγάπης όλων όσων στηρίζουν το κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως Κισάμου, το οποίο πολλές φορές είναι εκ του υστερήματος τους γίνεται «έλαιον και οίνος» και αντιπροσφέρεται σε πολύπαθους και κοινωνικά αδύναμους - εμπερίστατους αδελφούς μας που η μόνη ελπίδα και παρηγοριά τους φαίνεται να είναι πλέον η ανοιχτή αγακλιά της Εκκλησίας.
Τελικά, εάν θα σωθεί ο κόσμος, η ομορφιά, όπως λέγει και ο Ντοστογιέφσκυ, είναι εκείνη που θα τον σώσει, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος. 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22/3/2012

Απο την προετοιμασία της τράπεζας αγάπης (σισίτιο) της ενορίας μας


 
ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21/3/2012

Απο την αποστολή τροφίμων της ενορίας μας 
προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητροπόλεώς μας.ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18/3/2012


3 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε στην ενορία του Αγ. Στεφάνου, καθώς το έργο που παράγεται είναι σημαντικό για τον τόπο μας, ένα τόπο που είχε μείνει πολλά χρόνια χωρίς εκκλησία, τυπικα αλλά και ουσιαστικά! Καλή συνέχεια στο έργο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθημερινά μπορεί κανείς να διαπιστώσει ποσό σημαντική δουλεία γίνεται στο ναό μας. Όποια ώρα και αν περάσεις από την Εκκλησία μας υπάρχει "φως" και ΑΝΘΡΩΠΟΙ να σε καλοδεχτούν, να σε βοηθήσουν, να σε κοιτάξουν στα μάτια και να σε καταλάβουν. Ευχαριστούμε που με τη φροντίδα σας η Εκκλησία μας αποκτά και πάλι το ρόλο που της πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή