Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !! ΨΕΥΔΟ-ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΦΑ

Απορία και θλίψη για την παρουσία μοναχού (;;;) σε τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής που προβάλεται καθημερινά στον Άλφα: "ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ"
 
  Κάνοντας μια μικρή αναζήτηση διαπιστώσαμε πως έχει ήδη γίνει τεράστιος ντόρος με τον εν λόγω «Γέροντα», ο οποίος έχει προκαλέσει τα περιπαικτικά σχόλια των διάφορων αθέων και αντιχρίστων, ενώ ο απλός κόσμος θεωρεί ότι οι μοναχοί μπορούν να συμμετέχουν σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως κάνουν οι κοσμικοί!!! 
   Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε, ποιος είναι ο εικονιζόμενος ψευτο-μοναχός:
 Πρόκειται για τον «Ηγούμενο» της παλαιοημερολογίτικης «Μονής Παναγίας Μυρελαίου», που δεν έχει με καμία Ορθόδοξη Εκκλησία κοινωνία και δρα...αυτοβούλως!!!
   Μάλιστα, πρόσφατα ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος αποκάλυψε τι εστί η συγκεκριμένη «αδελφότητα». 

 
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Σπάτα, 14 Νοεμβρίου  2012
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 80Η 

Προς
Τους Ευσεβείς Χριστιανούς
Της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

ΘΕΜΑ·  «Περί της Μονής Μυρελαίου Υμηττού»

Αγαπητοί μου αδελφοί,
          Εδώ και μερικά χρόνια έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή μας, στα όρια Παιανίας και Κορωπίου, στις υπώρειες του Υμηττού, κάποιοι μοναχοί, οι οποίοι μάλιστα έχουν ιδρύσει και μονή με το όνομα Μονή Μυρελαίου. Επειδή η όλη παρουσία τους έχει αρκετά απασχολήσει και την Εκκλησία της Ελλάδος στο παρελθόν και τώρα τη Μητρόπολή μας, πολλοί δε εκ των πιστών είτε παρασύρονται είτε απορούν και διερωτώνται περί της παραπάνω Μονής, αισθάνομαι την ευθύνη ως ο κανονικός Μητροπολίτης των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, έξω από φατριασμούς και εμπάθειες, να απευθυνθώ στην αγάπη σας και να σάς ενημερώσω σχετικώς.

          Η εν λόγω υπόθεση αποτελεί ίσως ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα στην περιοχή μας αυτόν τον καιρό και θα πρέπει ιδιαίτερα να το προσέξετε. Και τούτο διότι οι συγκεκριμένοι κληρικοί με επικεφαλής κάποιον π. Ποιμένα δυστυχώς συγκαλύπτουν την ιδιόμορφη παρασυναγωγική τους εκκλησιαστική ταυτότητα, με αποτέλεσμα να παραπλανάται και να παρασύρεται πολύς ανυποψίαστος κόσμος, ακόμη και κάποιοι ιερείς. Να ξέρετε, πίσω από την γλυκύτητα των λόγων, τα τραπεζώματα, τις αφηγήσεις για εικόνες που μυροβλύζουν, τις παρηγορητικές προσευχές κρύβεται ένα μεγάλο και επικίνδυνο ψέμα: οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν ανήκουν σε καμμία κανονική Εκκλησία, στερούνται κανονικής επισκοπικής ευλογίας και ως εκ τούτου ούτε στον Χριστό, τον οποίο επαγγέλλονται, ανήκουν, οι δε μυστηριακές τους πράξεις δεν αναγνωρίζονται από καμμία κανονική Εκκλησία και από κανένα μοναστήρι του Αγίου Όρους. Δυστυχώς, ανήκουν στον εαυτό τους και καπηλεύονται την Εκκλησία και την πίστη του λαού.
         

Οι μοναχοί αυτοί, αφού κυριολεκτικά αναστάτωσαν τη Μητρόπολη Χαλκίδος, εδιώχθησαν από τον κανονικό Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο και τελικώς εγκαταστάθηκαν στην Επαρχία μας. Κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η Εκκλησιαστική τους αρχή. Λέγεται ότι έχουν σχέση με τον αυτοανακηρυχθέντα Πατριάρχη, σχισματικό Μητροπολίτη Κιέβου Φιλάρετο. Εμάς μας το διέψευσαν. Εμφανίζονται εγγεγραμμένοι σε κάποια Μητρόπολη, αλλά ούτε ο Μητροπολίτης τους γνωρίζει ούτε με την άδειά του έχουν φύγει. Ακούμε ότι συχνά μνημονεύουν το δικό μου όνομα ως Αρχιεπίσκοπό τους. Αυτό όμως λειτουργεί μόνον παραπλανητικά, δεδομένου ότι δεν διακονούν κάτω από την ευλογία μου. Κυκλοφορούν φωτογραφίες στο διαδίκτυο που τους εμφανίζουν με πετραχήλια να τελούν αγιαστικές πράξεις στο γκουρουϊστικό κέντρο Σατυανάντασραμ, το οποίο επίσης δραστηριοποιείται στην περιοχή μας παραπλανητικά.

          Θα ήθελα λοιπόν να σάς ενημερώσω υπεύθυνα και να καλέσω όλους σας να αποφύγετε κάθε επικοινωνία μαζί τους για το καλό της ψυχής σας. Αν σε ένα κακόφημο κέντρο κινδυνεύει η ηθική μας, σε τέτοια κέντρα πλάνης κινδυνεύει η πίστη μας και μολύνεται η σχέση μας με τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Όπως η Ουνία διατηρώντας τα εξωτερικά σχήματα αποτελεί «δούρειο ίππο» κατά της πίστεώς μας, κατά ανάλογο τρόπο και η Μονή Μυρελαίου με τους ρασοφόρους της είναι πραγματικός «λύκος με ένδυμα προβάτου».

          Κατόπιν τούτων, όποιος ενδιαφέρεται να διαφυλάξει την ακεραιότητα της πίστης του και την καθαρότητα της σχέσης του με την Εκκλησία, θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποφεύγει οιασδήποτε μορφής επίσκεψη στη λεγόμενη Μονή Μυρελαίου. Ούτε απ’ έξω να μην περνάτε, ούτε από περιέργεια. Όπως λέγει ο απόστολος Ιωάννης: «και χαίρειν αυτοίς μη λέγετε» (Β΄ Ιω. α΄ 10), ούτε καλημέρα δεν χρειάζεται. Κάθε επικοινωνία με τους εκεί ρασοφόρους, κάθε συμμετοχή σε προσευχές και άλλες δήθεν ιεροπραξίες η δείπνα και κοινές τράπεζες είναι παιχνίδι με τη φωτιά και διάλογος με την πλάνη. Φυσικά, να μην εμπιστεύεστε τις οικονομίες σας και πολύ περισσότερο να μην κοινωνείτε από τα χέρια τους.  Όπως λέγει ο Απόστολος της Αγάπης Ιωάννης ο Θεολόγος: «Αγαπητοί, μη παντί πνεύματι πιστεύετε, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα ει εκ του Θεού εστι» (Α΄ Ιω. δ΄ 1).

          Ευχή μας είναι η εν μετανοία επιστροφή τους στην αγκαλιά της κανονικής Εκκλησίας. Γι’ αυτό και προσευχόμαστε, αυτό και ελπίζουμε.

          Με την ευκαιρία δε του αρξαμένου Σαρανταημέρου των Χριστουγέννων, εύχομαι ο Θεός να σάς φωτίζει με την αλήθειά Του, να σάς προστατεύει με την αγάπη Του και να σάς ευλογεί με την χάρι Του.

Μετά πατρικών ευχών και της εν Κυρίω αγάπης,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 
 
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ! 
Δεν μπορεί ένας τυχάρπαστος «Ιερωμένος»
να διαπομπεύει και να ρεζιλεύει 
κατ' αυτό τον τρόπο την Ορθοδοξία!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου