Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ἰδοὺ τὸ θαῦμα...




βλέπε σχετικά

10 σχόλια:

  1. ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Ι ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΜΕ ΕΡΓΑ! ΚΑΛΗ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευλόγησε η Παναγία μας την ημέρα της εορτής της μαζί με τις πρεσβείες του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου να αξιωθήτε αυτής της δωρεάς, Θαυμαστά τα έργα σου Κύριε.
    Με τις ευχές όλων όσων αγαπούν το θεάρεστο και οικοδομητικό έργο της εκκλησίας να προχωρήσετε στην αποπεράτωση του Ναού σας, που είναι στολίδι της περιοχής σας.
    Άξιος ο αγώνα σας.
    Στους πειρασμούς δυσκολίες και αναποδιές που τυχόν θα συναντήσετε γιατί έτσι γίνεται πάντα ο μισόκαλος φθονεί το έργο του Χριστού, θα έχετε βοηθό και συμπαραστάτη τις προσευχές και την αγάπη όλων των ανθρώπων που άδολα μοχθούν για την αποπεράτωση του έργου σας.

    Καλόν αγώνα και καλή δύναμη,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να είστε καλά πάτερ, εσείς και οι συνεργάτες σας, που μοχθείτε και κοπιάζετε νυχθημερόν για την αποπεράτωση του ναού προς δόξαν του Αγίου και ωφέλειαν του ποιμνίου σας. Σας οδήγησε ο Άγιος να προστρέξετε σε ανθρώπους που έχουν την οικονομική ευχέρεια και βοηθούν σε τέτοια έργα για την τελείωση του ναού του. Ο Θεός, δια πρεσβειών Του, θα τους το ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο. Να είστε καλά για να συνεχίζετε το θεάρεστο έργο σας. Καλή αποπεράτωση και καλό υπόλοιπο της Σαρακοστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν ακόμη τέτοιοι άνθρωποι; Μπράβο. Και σ' αυτούς και σε σας που προσπαθείτε. Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν• ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε• κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν. Πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιγήσεται..."
    Έλεγε η μάνα μου πως όταν θες κάτι πολύ να το ζητάς μόνο απο το Θεό γιατί πάντοτε ακούει...
    Η επιμονή του π. Χρυσοβαλάντη και του εκκλησιαστικού συμβουλίου στο "αίτημα" πραγματώθηκε με τρόπο μυστικό, χωρίς κωδωνοκρουσίες και μεγαλοστομίες. Κάθε ημέρα στον Εσπερινό και στο Απόδειπνο, στους Όρθρους και τις Λειτουργίες. Στις ατελείωτες ώρες στο Ναό όπου συναντά κανείς την ευγένεια της προσφοράς, την λεπτότητα της διάκρισης, την ασκητική (αντίθετα στο ρεύμα της εποχής) της ορθόδοξης πνευματικότητας, την πολυδιάστατη προσφορά, το πηγαίο χαμόγελο. Στα χρόνια των δημοσίων σχέσεων και της διπλωματίας, ο πολύπαθος ναός της Παναγίας και του Αγ. Στεφάνου επέλεξε το δρόμο "ἐν τῷ κρυπτῷ, καὶ ὁ πατήρ ὁ βλέπων ἐν τῷ κρυπτῷ ἀπέδωκε ἐν τῷ φανερῷ".
    Εύχομαι ολόθερμα υγεία στον ευεργέτη, ταχεία αποπεράτωση των εργασιών - γιατί τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, και καλή ανάβαση σε όλους μέχρι τον Γολγοθά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικό θαύμα!

    Ευτυχώς που ακόμα και σε αυτούς τους έσχατους καιρούς υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν, αλλά και άνθρωποι που αγωνίζονται και δεν χάνουν την ελπίδα τους στον Κύριο!

    Ο Θεός να έχει καλά τους ευεργέτες και να δίνει δύναμη και κουράγιο σε όσους βοηθούν και προσφέρουν στον οίκο του Χριστού,της Παναγίας και του Αγίου Στεφάνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύχομαι ο Θεός να δίνει δύναμη και υπομονή στον π.Χρυσοβαλάντη στο έργο της αποπεράτωσης του ιερόυ ναού, για το οποίο τόσο μόχθησε και μοχθεί και να χαρίζει πάντα ανάλογες ευλογίες στην ενορία μας.
    Η προσφορά του συνανθρώπου μας σε αυτό το δύσκολο έργο ας αποτελεί μια αιώνια αποταμίευση Θείας Ευλογίας για τον ίδιο και την οικογένειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η ευλογία του Θεού γίνεται εντονότερα αισθητή με την προσφορά ανθρώπων που δημιουργούν έργα θαυμαστά και μεγάλα, όπως είναι η ανέγερση ενός ιερού ναού. Δεν χτίζετε μόνο εδώ τον Ναό αλλά και στον Ουρανό..
    Ας είναι ευλογημένο το έργο σας!
    Εύχομαι υγεία και δύναμη στο μεγάλο αυτό δωρητή, σε όλους τους ενορίτες και τους ιερείς του Ναού. Η Χάρις του Θεού να σας συντροφεύει σε αυτό το μεγάλο βήμα.
    Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια στον αξιότατο ιερέα σας πρεσβύτερο π. Χρυσοβαλάντη Θεοδώρου . Είναι ένας άξιος ιερέας που θα κάνει το καλύτερο για το Ναό. Συγκινούμαι που βλέπω τον πατέρα Χρυσοβαλάντη να βοηθά στις εργασίες ιδίοις χειρί όπως οι Άγιοι εν ζωή..
    Είμαι σίγουρη ότι η ανέγερση του εν λόγω Ιερού Ναού θα οδηγήσει στην ψυχική αλλά και πνευματική ανάταση των κατοίκων της περιοχής μας.
    Η Χάρη και η Ευλογία του Αγίου Στεφάνου ήταν και είναι η κινητήρια δύναμη για την επίτευξη του έργου αυτού. Ο Άγιος Στέφανος εύχομαι να χαριτώνει όλους Ευσεβείς Χριστιανούς, καταστώντας και τον Ναόν αυτό ένα απάνεμο λιμάνι στο οποίο θα βρίσκουν την ηρεμία τους οι ψυχές των Χριστιανών και θα γαληνεύουν με την Ευλογία του Αγίου.
    Πιστεύω πως σύντομα θα βρεθώ στα εγκαίνια του Ναού. Όλα θα πάνε κατ' ευχή


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντοτε υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι βοηθούν, συμπαραστέκονται, αγαπούν και νοιάζονται για το έργο της εκκλησίας. Ιδιαιτέρως σε αυτή την δύσκολη εποχή που ζούμε, που σχεδόν όλα πάνε να καταρεύσουν, βλέπουμε πως υπάρχει ελπίδα, πως υπάρχει αγάπη για το έργο της εκκλησίας. Η ευλογία και η αγάπη του Χριστού μας να συνοδεύει κάθε ευλογημένο χριστιανό που σκέφτεται και πράττει έτσι για το καλό της εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΜΕΙ ΠΟΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ,ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ,π.ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗ ΚΑΙ π.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΟΛΟΥΣ Κ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή